Sunday, February 3, 2013

Bergen by Night, 14-01-2013

During one of the cold periods we have had here in Bergen this winter, I decided to take a trip after work to one of Bergens best view points - Fløien. It was freezing cold, and I am not particularly fond of the cold, so I didn't stay long. However, you have one advantage when it is cold - the air is very sharp, meaning your pictures will be sharp too. Here is some of the pictures i shot that afternoon.6 comments:

 1. Her har du vært tålmodig, men jamen har du fått frem noen praktfulle bilder av byen. Kulden og turen var verd det!

  PS Takk for kommentarene! Første bildet er fra Pollen i Arendal i midten av Januar - uten flyttinga av statuer :-) , men med bruk av Topaz Adjust.

  Det andre er av et multifasettert hulspeil som sto utstilt i en butikk ovenfor Lidohjørnet - gamle Bergen Bank diverse steder i bildet. Jeg tror det var en klesforretning. Jeg bare kom forbi og syntes det var en artig effekt, men vanskelig å overføre fra 3D til 2D.

  ReplyDelete
 2. Hei Bjarte! Dette var kjekt å se. Det er utrolig kjekt med slike nattbilder. De blir jo så bra. Disse som du nå presenterer har en meget høy kvalitet. Alle bildene er skarpe, lyset svært behagelig og bildene gjengir en fin stemning

  ReplyDelete
 3. Jeg skriver på i pad, og den henger av og til når jeg legger inn kommentarer her på denne siden. Det er vanskelig å velge en favoritt her, men jeg tror jeg lander på bilde nr. 2. Siste bilde er også spesielt. Hvis du hadde klippet vekk noe av bakgrunnen, så ville den fine kirken fått mer fokus. Du hadde da fått et tettere fokus, jeg forsøkte her, og det fungerte meget bra. Men uansett, bilder som det stod respekt av. Tipper at du har brukt en lukkertid på minst 30 sekunder. Hvilket type objektiv har du brukt?

  ReplyDelete
 4. Knallfine og sylskarpe nattbilder Bjarte. Ut fra resultatet å dømme ser det ut som turen var verdt litt naglebit. Jeg ser jo Askøybroen også. Komposisjonsmessig likte jeg best bildet mot laksevåg og av Johanneskirken. Ikke fordi noen av de andre var dårligere, men fordi at utsikten fra fløyen mot Nordnes og byfjorden er blitt fotografert så utallige ganger før. De andre bildene dine var like gode, bare mer originale.

  Mvh
  Eirik

  ReplyDelete
 5. Tusen takk for fine kommentarer.
  @Trygve: På de tre første er det 24-105mm'en som er brukt, og på det siste er det 70-200mm. Lukkertidene varierer noe, men ikke opp mot 30sek - mellom 5 og 20. Alle bildene er tatt med ISO 200 på en 5D MkII.

  ReplyDelete
 6. Jeg får kommentere her igjen :-) - har ikke somlet meg til G+ (er på FB i forbindelse med Bekkalokket Fotoklubb)

  Jeg likte godt den fluen! Slike makroer er vanskelige, og jeg får dem aldri skikkelig til i alle fall!

  ReplyDelete